EP RELEASE

I, poor romantic brengt de Grimm EP uit. Kom naar de release op 6 oktober in Salon Ruigoord.

You are warmly invited to the EP release on the 6th of October in de salon Ruigoord.

Thanks to Productiehuis Theater Rotterdam, Czeslaw de Wijs, Lilias Buchanan, Tom van der Borght, Celina Yavelow, Jasper Tempel and all of you who contributed through Voordekunst.

Over de EP

Marjolein van der Meer en Raymond Deirkauf brengen de vertellingen van Grimm in hun meest oorspronkelijke versie in een spel van taal en transformatie, op electronische muziek. Mooie prinsessen en pratende kikkers, maar ook rondvliegende lichaamsdelen, letterkundige kronkels en buitensporige jaloezie. Bij Theater Rotterdam maakten we een voorstelling en nu brengen we de muziek uit, digitaal én op vinyl. Bovendien presenteren we de plaat graag aan het publiek op een bijzondere plek, namelijk Salon Ruigoord, net buiten Amsterdam, een sprookjesachtig glazen huis tussen het groen.

Op de EP staan vier nummers, muzikale bewerkingen van ‘Juniper Tree’, ‘The White Snake’, ‘Cat & Mouse’ (compilatie) en ‘Rapunzel’. De teksten komen in een boekje bij de EP. Het is een eenmalige uitgave van 150 exemplaren.

Over I, poor romantic

Marjolein studeerde woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze brengt poëzie, onconventionele teksten en verhalen op muziek, in een heel eigen combinatie van zang en vertelling. Raymond Deirkauf is kunstenaar en gefascineerd door elektrotechniek. In zijn muziek plaatst hij speelse, dromerige beats op een donkere achtergrond. Voor Grimm legde hij een archief aan van authentieke geluiden uit de experimentele scene van de jaren ’20, ’70 en ’80, die hij mixt met hedendaagse elektronica.

De muziek van I, poor romantic is donker en melancholisch met een speelse boventoon. Beluister de vorige single Cool, oh no Cool via Soundcloud.

Afgemixed door Chris Hamilton.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: