About

Performer / Singer / Writer from Amsterdam, NL.

Marjolein van der Meer studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is een denkende en tegelijk intuïtieve maker die op losse wijze beeld, taal en muziek verknoopt tot een eigen genre. Door middel van zang, poëzie en verhalen onderzoekt ze mythes en sociale systemen, op zoek naar het onbewuste, het surreële, het sprookje. Met haar band I, poor romantic zet ze bijzondere teksten op elektronische muziek, waaronder de Grimm sprookjes in een muziektheatervoorstelling voor Productiehuis Rotterdam. Eerder maakte ze voorstellingen bij Frascati en de Brakke Grond. Haar audiodocumentaires werden uitgezonden bij Hollanddoc en op de website van NRC.

/

Marjolein van der Meer studied spoken word at the Royal Conservatory of Antwerp and Theater Studies at the University of Amsterdam. She is a thinking and at the same time intuitive maker who loosely blends image, language and music into her own genre. Through song, poetry and stories she explores myths and social systems in search of the unconscious, the surreal, the fairytale. With her band I, poor romantic, she set special lyrics to electronic music, including the Grimm fairy tales in a music theater performance for Production House Rotterdam. She previously made performances at Frascati and de Brakke Grond in Amsterdam. Her audio documentaries were broadcast at Hollanddoc and on the NRC website.

Klik hier voor CV

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: