Residency at Buda / Memento Festival

ik ben een aantal / I am several

13-18 Maart, Kortrijk, Oostende
more informatie via Memento Festival en Kunstencentrum Buda

IK BEN EEN AANTAL is een onderzoek naar onze identiteit en hoe die niet eenduidig en helder is maar wild en complex. Het onderzoek spitst zich specifiek toe op zang en stem, in combinatie met tekst en beweging aan de hand van improvisatiemethodes van o.a. Pauline Oliveiros en Viewpoints Technique. Hoe kun je als lokale community een gemeenschappelijke, innerlijke stem vormen?

Via een Open Call kunnen deelnemers uit de omgeving zich aanmelden voor workshops. Deelnemers worden uitgedaagd iets van hun innerlijke belevingswereld te delen rond het thema ‘productiviteit’. Werk, burn-out, lichaam zijn trefwoorden in deze editie. Wanneer zijn we productief, wat betekent dat begrip en wanneer kunnen we die nooit aflatende druk achterwege laten en ruimte maken voor creativiteit en emotie?

Tijdens de presentatie wordt het publiek ondergedompeld in een korte demonstratie van het proces, waaraan zij worden uitgenodigd ook deel te nemen. Het proces wordt gedocumenteerd en deel van een door de kunstenaar ontwikkelde – en steeds groeiende – compositie en bewegingsstructuur.

Marjolein van der Meer ontwikkelde dit project tijdens residenties bij o.a. Het Huis Utrecht, Fresh AIR Berlin en De Grote Post in Oostende. Marjolein van der Meer studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is een denkende en tegelijk intuïtieve maker die op losse wijze beeld, taal en muziek verknoopt tot een eigen genre. Door middel van zang, poëzie en verhalen onderzoekt ze mythes en sociale systemen, op zoek naar het onbewuste, het surreële, het sprookje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: